Myopie Management

Bijziendheid oftewel myopie komt steeds meer voor. Als het zo doorgaat, zal waarschijnlijk rond het jaar 2050 de helft van de wereldbevolking een bril nodig hebben voor veraf. In Nederland is 50% van de twintigers al bijziend.
De toename van bijziendheid door de groei van het oog stoppen kunnen we niet, maar we kunnen de toename wel remmen.

Foto van oogmeting bij kind

Waarom willen we dat?

Myopie is minder onschuldig dan het op het eerste oog lijkt. De kans op oogaandoeningen zoals maculadegeneratie, netvliesloslating, glaucoom en cataract neemt toe bij iedere dioptrie myopie. Bovendien; wie wordt er nou enthousiast van dikke brillenglazen? En je ziet natuurlijk zonder bril steeds slechter.
De snelste achteruitgang vindt plaats tussen de 8 en 15 jaar. Er zijn verschillende behandelingen die ingezet kunnen worden. Je kunt nooit te vroeg starten met behandelen.

Welke opties zijn er?

Leefstijladvies

Hanteer de 20-20-2 regel. Na 20 minuten dichtbij kijken zoals op een telefoon of tablet, moet er een pauze van 20 seconden worden genomen waarbij je in de verte kijkt. De 2 staat voor 2 uur per dag naar buiten.

Contactlenzen

Lenzen die je ’s nachts draagt (Ortho-K)
Lenzen die je overdag draagt

Bril

Speciale brillenglazen (myosmart)

Atropine behandeling

De oogarts kan speciale druppels voorschrijven

Hoe nu verder?

We zullen eerst een myopie onderzoek bij je doen. Dit wordt gedaan door onze optometrist. Hij zal je alle ins en outs vertellen over de verschillende mogelijkheden. Het onderzoek duurt ongeveer 45 minuten.
Na het onderzoek zal de optometrist een behandelplan opstellen en afhankelijk van de gekozen behandeling zullen er verschillende controle momenten zijn.

Wat zijn de kosten?

Afhankelijk van de gekozen behandeling liggen de kosten tussen de €35,- en €55,- per maand, inclusief myopie onderzoek en de benodigde controles.
Mocht een behandeling niet noodzakelijk zijn of zie je af van de behandeling na het onderzoek, dan zijn de kosten voor het myopie onderzoek €79,-