Tjeerd Giesbers

Ik wilde graag een vak leren waarin ik iets voor mensen kon betekenen en waarin ik ook iets met mijn handen kon maken.

In dit vak komen die dingen voor mij samen. Het leukst aan dit werk is het contact met de mensen in de winkel. Met de klanten én collega’s.

Het grootste compliment dat een klant kan maken is: “Bedankt voor je goede zorgen en advies!” Want dan weet ik dat alles zo gegaan is zoals ik het wilde…

Rachèl Joosten

Toen ik een vacature voor opticien in de krant zag dacht ik gelijk: “hey, dat lijkt me leuk”. Inmiddels zit ik zo’n 20 jaar in het vak en het bevalt uitstekend.

De omgang met verschillende mensen, maakt mijn werk zo ontzettend leuk. En wat is er leuker dan mensen een ‘heldere’ kijk op de wereld te geven?

Het grootste compliment dat een klant me kan geven is dat ze bij je terug komen, omdat ze vinden dat je ze goed en correct geholpen hebt.

Maroeska Wiggers

Na jaren voor de klas op een middelbare school, ben ik zo’n tien jaar geleden de optiek ingerold. Werken en leren combineren, alle diploma’s halen want ik wilde zo veel mogelijk kennis en kunde over dit fantastische beroep!

Ogen zijn prachtige kijkapparaatjes, ze zitten zo ingenieus in elkaar. Dat ik klanten kan helpen weer goed te zien met een mooie bril of fijne contactlenzen, vind ik geweldig om te doen.

Het contact met de klanten, van jong tot oud, samen werken met fijne collega’s, het maakt me iedere dag weer blij. Wanneer een klant dan zegt zo fijn geholpen te zijn, dan kan mijn dag niet meer stuk.

Rachel David

Na een zoektocht ben ik terecht gekomen in de optiek. En dat sprak me direct helemaal aan.

Het leuk aan mijn werk zijn de variërende facetten, zoals het kundig begeleiden en adviseren van klanten. Verder vind ik de samenwerking binnen het team erg fijn en prettig.

Het grootste compliment is wanneer een klant zegt dat ze eerlijk en deskundig advies hebben gekregen. En vol vertrouwen weg gaan. Maar zeker ook weer terug komen.